Bel voor een afspraak phone-icon 06-23662101
1B Banner vrouw

Halotherapie helpt bij?

Video demo Salt Room

Plaatje vrouwErvaar zelf de heilzame werking van onze Zoutkamer! Onze Zouttherapie of wel Halotherapie, helpt u op 100% natuurlijke wijze bij uw aandoeningen aan de luchtwegen en de huid.

Bij Zoutkamer Zuidlaren bootsen wij het microklimaat van natuurlijke zoutmijnen/zoutgrotten na. Het gecreëerde microklimaat in onze Zoutkamer is antibacterieel en allergeen vrij, en zeer effectief voor het verlichten van luchtweg- en huidklachten.

'De Himalaya zoutstenen wanden in onze Zoutkamer dragen tevens bij dat u super gezonde lucht kunt inademen, je huid verzorgen en tegelijkertijd heerlijk kunt ontspannen! Deze oeroude zoutstenen bevatten zoutkristallen en mineralen en ze hebben de eigenschap dat zij een optimaal ionisch evenwicht kunnen bewerkstelligen.'

Halotherapie (Zoutkamer therapie) 

Halotherapie helpt bij aandoeningen zoals astma, COPD, psoriasis, eczeem, bijholteontsteking, chronische verkoudheid, hooikoorts en andere allergieën. Daarnaast verbetert de algehele gezondheid, wordt het afweersysteem versterkt en geeft het ontspanning bij stress.

De Zoutkamer

Halotherapie komt van het Griekse woord 'halo', dat zout betekent. Het is een moderne behandelmethode dat het natuurlijke microklimaat nabootst uit mediterrane zoutmijnen. Halotherapie of zouttherapie is het inademen van zoute lucht en is 100% natuurlijk.

Om het microklimaat uit de zoutmijnen na te bootsen gebruiken we een machine: de Halogenerator. Dit apparaat vermaalt en verstuift fijn en droog aerosol zout in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte: de Zoutkamer. Een luchtcirculatie systeem zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van het zout in de ruimte. De zoutconcentratie in de lucht wordt continue gemeten en bijgestuurd. De lucht die u inademt is antibacterieel en hypoallergeen, en bewezen effectief voor behandeling van luchtwegen en huid. Na elke sessie wordt de lucht in de Zoutkamer afgezogen en ververst voor de volgende sessie.

Certificering

Bij Zoutkamer Zuidlaren willen we de beste kwaliteit bieden. Onze Halogenerator is medisch gecertificeerd en het gebruikte farmaceutische aerosol zout voldoet aan onze hoogste eisen.

Wat kan Zouttherapie voor jou betekenen?

Luchtweg- en huidproblemen kunnen grote invloed hebben op je persoonlijk en maatschappelijk functioneren en op je naaste omgeving. Vaak zijn deze klachten niet te genezen en je moet er maar het beste van maken. Medicijngebruik is dan vaak de enige remedie om je klachten enigszins te verlichten en eventuele (schadelijke) bijwerkingen neem je op de koop toe.

Natuurlijke behandelmethodes zijn nog relatief weinig bekend. Met Halotherapie bieden we je deze mogelijkheid wel. Je levenskwaliteit neemt toe omdat symptomen van luchtweg- en huidproblemen aanzienlijk verminderen en soms voor langere tijd helemaal verdwijnen. Daarnaast reinigt het zout de longen van bijwerkingen door roken en luchtvervuiling, en heeft het een positief effect op sportprestaties en de algemene gezondheid vanwege een verbeterde longfunctie.
Bookmark and Share

Openingstijden tref je hier aan.

Openingstijden

Halotherapie is samengesteld uit de Griekse worden 'halos' & 'Therapeia' wat letterlijk vertaald Therapie van Zout betekent!

Wetenschap

Zouttherapie is geschikt voor iedereen die met zijn eigen gezondheid bezig is.

Voor wie?

Kijk hier voor antwoorden op veel gestelde vragen.

Vragen?

© 2023 ZoutkamerZuidlaren.nl | All rights reserved |